Biografija

My Buddy Moose četveročlani je bend iz Rijeke koji je okupljen u rujnu 2004. godine. Glazba koju stvaraju oslanja se na široku lepezu stilova popularne glazbe, od rock'n'rolla i punka do soula i countryja.

Tražeći svoj izraz unutar široko omeđenog područja koje Gram Parsons naziva kozmičkom američkom glazbom, bend inspiraciju crpi iz folk emotivnosti spomenutog Parsonsa, Stevea Earlea ili Townesa Van Zandta koliko i  iz garažne energije The Sonicsa ili The Stoogesa. Snimivši svoj drugi demo materijal krajem 2004. godine, My Buddy Moose počinju koncertima promovirati svoju glazbu.

Žestokim koncertnim nastupima skreću pozornost publike, dijeleći pozornicu i sa svjetski poznatim imenima poput Stevea Wynna, The Saintsa i The Strangea.

Sredinom 2005. demo snimke došle su i do gitarista bendova The Bambi Molesters i The Strange Dalibora Pavičića koji velikodušno nudi pomoć u snimanju albuma. S Pavičićem kao producentom bend krajem iste godine treći put ulazi u studio, ovog puta snimajući cjeloviti album ispunjen isključivo autorskim pjesmama.

Album odlično prihvaćaju i kritika i publika, te bend nastavlja s koncertnim aktivnostima, od kojih se posebno ističe nastup na prvom Inmusic festivalu, uz bok imenima kao što su Franz Ferdinand i Morissey.

Prvijenac My Buddy Moosea osvanuo je i na mnogim listama najboljih izdanja 2006. godine, a čitani internetski portal Muzika.hr proglasio ga je najboljim rock albumom godine.

Uz nesmanjeni intenzitet koncertnih predstavljanja u Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji bend u roku od dvije godine uobličava novu zbirku autorskog materijala i u proljeće 2008. počinje snimati nastavak uspješnog prvijenca, a na mjesto producenta zasjeda Edi Cukerić, studijski znalac najpoznatiji po višestruko nagrađivanoj suradnji s Gustafima i Hladnim Pivom.

Tijekom 2010. godine na tržištu se pojavljuje album "Wonderful Feeling Of Emptiness" koji izaziva jednoglasno oduševljenje glazbenih kritičara.

Da su My Buddy Moose biser americane prepoznao je i sam kralj žanra, legenda, uvrnuti kantautor iz Tucsona (Arizona) i lider kultne alter country rock grupe Giant Sand - Howe Gelb, koji se u na novom albumu MBM pojavljuje u ulozi gosta kao gitarist.

Ali, Howe Gelb nije jedina faca koja je odigrala ulogu gosta na ovom dugoočekivanom albumu! Svoj veliki doprinos albumu 'Wonderful Feeling of Emptiness' dao je i Chris Eckman, frontmen kultne grupe The Walkabouts,  koji je na 5 pjesama odsvirao orgulje.

Nakon izlaska drugog albuma, grupa nastavlja s koncertnim nastupima  u brojnim  gradovima u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji šireći sa svakim nastupom krug svojih obožavatelja.

Na proljeće 2012. godine bend kreće s radom na trećom albumu nazvanom "Shine! Shine! Shine!". Album je snimljen pod producentskom palicom legendarnog Chrisa Eckmana i objavljen početkom 2013. godine.

Uz to, tijekom 2012. godine My Buddy Moose sudjeluje na albumu Projekt R.E.M.: Pure Energy Music uz brojne slovenske i hrvatske glazbenike. Za potrebe tog projekta s Chrisom Eckmanom snimili su pjesmu Driver 8 grupe R.E.M. Nedugo nakon toga bend snima i obradu pjesme "People In This Place On Every Side" legendarne američkek grupe The Jayhawks i to za potreba filma ''You Shouldn't Hide Your Colors" (The Jayhawks Fan Tribute Project).