Biografija

My Buddy Moose četveročlani je bend iz Rijeke okupljen u rujnu 2004. godine, a od samih početaka čine ga gitarist i pjevač Luka Benčić, gitarist i mandolinist Matko Botić, basist Ištvan Širola i bunjar Jasmin Đečević.

Krenuvši na svoje glazbeno putovanje iz svijeta americane i countryja, ali i garažnog rocka, My Buddy Moose su vrlo brzo na sebe skrenuli pozornost publike i glazbene kritike prvenstveno žestokim koncertnim nastupima te potom i albumima kojima su konstantno širili područje svog glazbenog izraza.  

Prve demo snimke nastale su u prvoj polovici 2000-ih da bi prvo službeno studijsko izdanje svjetlo dana ugledalo 2006. godine. Album “My Buddy Moose” pod produkcijskom palicom Dalibora Pavičića iz The Bambi Molestersa i etiketom Dancing Beara odlično prihvaćaju i kritika i publika dok bend nastavlja s koncertnim aktivnostima, od kojih se posebno ističe nastup na prvom Inmusic festivalu, uz bok imenima kao što su Franz Ferdinand i Morissey.

Prvijenac My Buddy Moosea osvanuo je i na mnogim listama najboljih izdanja 2006. godine, a čitani internetski portal Muzika.hr proglasio ga je najboljim rock albumom godine.

Uz nesmanjeni intenzitet koncertnih predstavljanja u Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji bend u roku od dvije godine uobličava novu zbirku autorskog materijala i u proljeće 2008. počinje snimati nastavak uspješnog prvijenca, a na mjesto producenta zasjeda Edi Cukerić, studijski znalac najpoznatiji po višestruko nagrađivanoj suradnji s Gustafima i Hladnim Pivom.

Tijekom 2010. godine na tržištu se pojavljuje album "Wonderful Feeling Of Emptiness" koji izaziva jednoglasno oduševljenje glazbenih kritičara.

Da su My Buddy Moose biser americane prepoznao je i sam kralj žanra, legenda, uvrnuti kantautor iz Tucsona (Arizona) i lider kultne alter country rock grupe Giant Sand - Howe Gelb, koji se u na novom albumu MBM pojavljuje u ulozi gosta kao gitarist.

Ali, Howe Gelb nije jedina faca koja je odigrala ulogu gosta na ovom dugoočekivanom albumu! Svoj veliki doprinos albumu 'Wonderful Feeling of Emptiness' dao je i Chris Eckman, frontmen kultne grupe The Walkabouts,  koji je na 5 pjesama odsvirao orgulje.

Nakon izlaska drugog albuma, grupa nastavlja s koncertnim nastupima  u brojnim  gradovima u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji šireći sa svakim nastupom krug svojih obožavatelja.

Na proljeće 2012. godine bend kreće s radom na trećom albumu nazvanom "Shine! Shine! Shine!". Album je snimljen pod producentskom palicom legendarnog Chrisa Eckmana i objavljen početkom 2013. godine.

Uz to, tijekom 2012. godine My Buddy Moose sudjeluje na albumu Projekt R.E.M.: Pure Energy Music uz brojne slovenske i hrvatske glazbenike. Za potrebe tog projekta s Chrisom Eckmanom snimili su pjesmu Driver 8 grupe R.E.M.

I “Shine!Shine!Shine!” donosi nove kritičarske pohvale, a bend marljivo nastavlja skupljati fanove koncertima diljem Hrvatske i šire regije.

Tijekom 2013. Godine My Buddy Moose putuje u Veliku Britaniju gdje održava tri nastupa, dva u kultnom Cavern klubu u Liverpoolu te koncert u 12Bar Clubu u legendarnoj četvrti Soho u Londonu.

Usporedo s koncertima nastaju i pjesme za novi album, prve snimke rade se 2014., a konačni ulazak u studio dolazi 2016. kada bend snima 15-ak novih pjesama u studiju GIS u Kastvu sa snimateljom Matejom Zecom. Mix albuma preuzima američki glazbenik i producent Matthew Emerson Brown dok je mastering napravljen u Black Belt Studios u Seattleu. Produkciju albuma potpisuju članovi benda uz Zeca i Browna.

Album “IV” donosi 10 novih pjesama, a odmah po objavljivanju kritika ga proglašava album jednim od najboljih izdanja godine.

Bend u ljeto 2017. nastupa na Sea Rock festivalu u Kotoru uz bok legendarnom Alejandru Escovedu dok na SuperUho festivalu u Primoštenu bend doživljava još jedan blistavi trenutak nastupajući kao prateći bend velikog američkog glazbenika M. Warda.

Nastupi s glazbenim velikanima također su obilježili karijeru benda pa se tako Riječani mogu pohvaliti nastupima i suradnjama s istinskim svjetskim facama poput Howe Gelba, Marka Olsona, Chrisa Eckmana i M.Warda